Kattebel

Pin kwijt

Zaterdag 02 Maart 2013 at 11:25 am

Zoals iedereen wel haast gemerkt zal hebben is de PIN automaat bij de DEKA verdwenen. Helaas heeft de bank besloten om geen nieuwe vergunning aan te vragen bij de gemeente. 

De gemeente vindt het jammer, maar gaat niet over het plaatsen van de geldautomaten. "Blijkbaar is er te weinig behoefte", aldus de gemeente. De dekamarkt is gevraagd om mee te denken over een eventuele nieuwe automaat, in ieder geval bieden zij de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding contact geld te halen. Vraag is natuurlijk hoe nu te betalen bij cafetaria Reinders, daar is immers geen pin mogelijkheid!

Een schone wijk!

Maandag 18 Februari 2013 at 10:39 am

Ook dit jaar doet de wijkraad Beinum mee met de actie van Nederland schoon.

Op zaterdag 9 maart heten we iedereen die een bijdrage aan een schone wijk wil leveren om circa 9.45 van harte welkom op odbs de wetelaar (Zanderskamp 95). De koffie staat dan klaar. Vanaf 10 uur vertrekken de groepjes de wijk in, gewapend met prikstok en vuilniszak. Omstreeks 12 uur verwachten we iedereen weer terug en serveren we erwtensoep met roggebrood en broodjes worst.

We zijn benieuwd wie dit jaar de meeste zakken volprikt of het meest bijzondere voorwerp vindt. Voorgaande jaren waren het onder andere een halve brommer, een autoradio en een mp3 speler!

Lees hier het verslag van vorig jaar.

Fietslichtjes actie

Donderdag 13 December 2012 at 1:29 pm

Wijkraad Beinum houdt samen met Xycleservice een fietscontrole op de parkeerplaats bij de Deka aan de Beumerskamp op zaterdag 22 december. De goede verlichting op de fiets vergroot de verkeersveiligheid. Uit eerdere buurtraadplegingen is gebleken dat de bewoners (verkeers) veiligheid een belangrijk aandachtspunt vinden.

Twee jaar geleden vond op 4 december, in een ijzige sneeuwstorm, ook al een dergelijke controle plaats. De fietsenmaker wist toen met bevroren vingers enkele tientallen fietsers licht in de duisternis te schenken. Soms was het eenvoudig het opnieuw aansluiten van de draadjes, soms nieuwe batterijen en in sommige gevallen is een heel nieuw lampsetje gemonteerd.

Xycleservice (www.xycleservice.nl), gevestigd op het industrieterrein Beinum West, zet zoals gezegd ook dit jaar hun vakkennis belangeloos in voor de wijkraad en zal de verlichting van de wijkbewoners controleren, repareren en indien nodig nieuwe verlichting aanbrengen. De wijkraad zelf is aanwezig om u, tijdens het wachten op de reparatie, te voorzien van een warme kop koffie.

De wijkraad en Xycleservice is aanwezig van 10-12h. Iedereen is uitgenodigd maar natuurlijk is de tijd en de voorraad lampjes wel beperkt.

Omruilactie containers

Donderdag 29 November 2012 at 09:19 am

----Brief van de gemeente----

Het kan u niet ontgaan zijn: de gemeente Doesburg is bezig met de invoering van een nieuwe manier van afvalinzameling. Dat brengt de nodige veranderingen met zich mee. U heeft al kennisgemaakt met de inzameling van kunststof verpakkingen aan huis. Binnenkort stapt u over van een duobak naar een aparte groene en grijze container. De nieuwe containers worden vanaf 1 januari a.s. samen met de oranje container volgens een driewekelijks inzamelschema ingezameld. Over deze wijzigingen wil de gemeente u graag informeren.

Wat gaat er veranderen?

Alle Doesburgers die op of buiten de Singels wonen en gebruik maken van een duobak, krijgen in december een set van een groene en grijze container thuisbezorgd. Deze nieuwe containers worden geleverd in de periode van 17 t/m 20 december.
U krijgt automatisch een 140 liter groene container voor uw GFT en een 140 liter grijze container voor uw restafval.
Wie liever een grotere groene en/of grijze container ontvangt, kan deze gratis bestellen. Aanmelden kan tot en met 
13 december a.s. via www.berkelmilieu.nl of de Afval-Informatie-Lijn. Zie voor meer informatie de bijgesloten infokaart.

Lever uw duobak in

Alle duobakken en citybins in de gemeente Doesburg moeten in de maand december worden ingeleverd. Wij vragen u
uw duobak op vrijdag 21 december a.s. aan de weg te zetten. Op de infokaart leest u hoe dit in zijn werk gaat.
Het is belangrijk dat u meedoet aan de inleveractie; de duobakken worden straks niet meer geleegd en zijn dus onbruikbaar. De lediging van de duobak op 21 december is gratis. Deze hoeft u niet te betalen.

Start driewekelijkse inzameling

Vanaf 1 januari kunt u uw groene, grijze en oranje container eenmaal per drie weken aan de weg zetten. De nieuwe inzameldata vindt u op uw Afvalkalender, die u later deze maand ontvangt.

Lees verder
 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…): worden we tijdens de werkzaamheden ook op de hoogte gesteld en gehouden?
jelle (Deka Goede Doelen…): Beste D K, Weet ik niet precies, wijkraad doet mee voor iets in de openbare ruimte rondom de deka. De…
D K (Deka Goede Doelen…): Wat zijn de goede doelen?
cindy (Verslag wijkbijee…): wat is er van het punt “mooi en toegankelijk maken van de boomgaard” gedaan. er is nu een hoog stuk g…
Markus (Nationale opschoo…): woont ze gewoon thuis? zo leuk, als ze 40 zijn zitetn ze nog graag bij je op schoot! muzikaal zek…
Den (Beinum weer stukj…): In de supermarkt of all paelcs word ik aangesproken door een oudere dame (waar ik respect voor moet h…

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed