Kattebel

Wijkfeest foto's

Zaterdag 21 September 2013 at 7:57 pm

Het weer was ons goed gezind. Van tien uur 's ochtend tot 2 uur 's middags liep het af en aan bij het feest. Poffertjes van 0313, Popcorn van de Deka en ijsjes van cafetaria Reinders. De wijkraad verzorgde de broodjes, koffie en thee en niet te vergeten de vrijwilligers van de boomgaard die demonstreerden hoe je van peer verrukkelijke perensap weet te maken. Op de ruilbeurs zijn vele artikelen van eigenaar gewisseld.

Het draaiorgel draaide op volle toeren, de turnsters van Unitas hielpen velen over de turnbaan, koekhappen, spijkerpoepen en blik gooien. Het gebeurde allemaal. Ook de BeinumRUN en het pannaveldje ontbraken niet, en last but not least, het springkussen.

Voor alle foto's klik hier (klik vervolgens op een foto voor een slideshow) 

Wijkfeest 21 september

Dinsdag 03 September 2013 at 4:31 pm

Ook dit jaar organiseert wijkraad Beinum weer het wijkfeest tijdens de nationale burendag van het Oranje fonds. Het vindt plaats op zaterdag 21 september van 10h-14h. De lokatie: parkeerplaats tegen over de Deka. 

wijkfeest poster

U kunt genieten van diverse oud hollandse spelen, sportief aan de slag in de sporthal Beumerskamp en uiteraard wordt er voor de innerlijke mens gezorgd. Wilt u meelopen met de Beinum RUN, een gezellige rondje hardlopen over diverse afstanden, dan kunt u zich opgeven via BeinumRUN@wijkraadbeinum.nl. Wij zoeken overigens nog verkeersregelaars voor het helpen oversteken.

Nieuw dit jaar is een heuze ruilbeurs waar wijkbewoners overbodige goederen kunnen ruilen met andere buurtbewoners. Dit is een leuke methode om je eigen spullen te verruilen voor iets leuks van een ander. Het ruimt lekker op en je hebt kans om voor je zelf weer met iet leuks naar huis te gaan. De beurs is net als de wijkdag zelf van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Om beurs enigszins te stroomlijnen zijn er enkele regels bedacht

Lees verder

Mooie zomer boomgaard

Maandag 19 Augustus 2013 at 3:52 pm

Menig Beinumer heeft er al van genoten, de boomgaard aan de Broekhuizen.

Amper een jaar geleden was het een verwildert bosje met gevaarlijke stalen resten van hekwerk. De gemeente in samenwerking met de wijkraad Beinum, maar vooral de vrijwilligers van de boomgaardgroep hebben het in een jaar tijd in een prachtig verzorgde boomgaard  omgetoverd.

boomgaardgroep

De eerste oogsten zijn inmiddels ook al binnen, bijvoorbeeld van de oomskinderenpeer, ook wel genoemd Kruidenierspeer naar de bekende (?) kwekersfamilie Kruidenier die volgens tegenstrijdige berichten in de provincie Utrecht dan wel Noord-Holland hun bedrijf had.

Lees verder

Vriend van de Boomgaard

Vrijdag 17 Mei 2013 at 12:09 pm

Sinds het vroege, koude, voorjaar van 2013 wordt er elke dinsdagmorgen door een groepje vrijwilligers uit de wijk Beinum hard gewerkt aan het onderhoud van de oude boomgaard achter het appartenmentencomplex Broekhuize Staete.

De Wijkraad Beinum en de Gemeente Doesburg steunen van harte dit initiatief om de boomgaard voor iedereen te behouden.

Onder deskundige leiding is er het nodige gesnoeid en we hopen dat de bomen volop in bloei zullen staan en dat er veel te plukken zal zijn. Natuurlijk blijft de boomgaard openbaar en voor iedereen toegankelijk
Voor een bijdrage van € 10,00 kunt u ‘Vriend van de Boomgaard Beinum’ worden. Zo blijft de boomgaard onafhankelijk van subsidies een sieraad voor de wijk. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer 390 301 795 van de Wijkraad Beinum.

Wilt u daarbij vermelden: ‘Vriend van de Boomgaard’ en uw emailadres? Dan kunnen we u op de hoogte houden van bijzondere activiteiten en verantwoording afleggen over de besteding van het geld.
Namens de boomgaard-groep: Hartelijk dank.

 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…): worden we tijdens de werkzaamheden ook op de hoogte gesteld en gehouden?
jelle (Deka Goede Doelen…): Beste D K, Weet ik niet precies, wijkraad doet mee voor iets in de openbare ruimte rondom de deka. De…
D K (Deka Goede Doelen…): Wat zijn de goede doelen?
cindy (Verslag wijkbijee…): wat is er van het punt “mooi en toegankelijk maken van de boomgaard” gedaan. er is nu een hoog stuk g…
Markus (Nationale opschoo…): woont ze gewoon thuis? zo leuk, als ze 40 zijn zitetn ze nog graag bij je op schoot! muzikaal zek…
Den (Beinum weer stukj…): In de supermarkt of all paelcs word ik aangesproken door een oudere dame (waar ik respect voor moet h…

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed