Kattebel

Wijkbijeenkomst 16 april

Zaterdag 05 April 2014 at 10:13 am

Binnenkort is het weer zover, de jaarlijkse wijkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wil de wijkraad u graag bijpraten over wat er zoal gebeurd is het afgelopen jaar. Ook is dit het moment om samen weer even te kijken wat de aandachtspunten voor de komende tijd worden. 

Wanneer: 16 april 2014
Waar: De Wetellaar (Zanderskamp 95)
Tijd: 20:00 tot circa 22:30

Dit jaar staat de wijkbijeenkomst in het teken van veiligheid en zal er een presentatie zijn over inbraak- en brandpreventie. 

Wij roepen alle buurtbewoners ook op om ons foto's uit de wijk te sturen. Een foto van iets waarvan u vindt dat het beter kan. Maar wij willen dan met iedere foto van een verbeterpunt ook graag een foto uit de wijk van iets wat u juist erg mooi vindt! Stuur de foto's op naar info@wijkraadbeinum.nl.

De wijkbijeenkomst vindt ook dit jaar weer plaats op basisschool de Wetelaar, via de zij-ingang.

Opschoondag 2014 staat voor de deur!

Dinsdag 04 Maart 2014 at 3:20 pm

Traditioneel in het voorjaar wordt de nationale opschoondag georganiseerd en bijna net zo traditioneel doet ook de wijkraad Beinum hier weer aan mee. Op zaterdag 29 maart nemen we de grijptang en vuilniszak ter hand om samen met u de wijk weer een stukje schoner en daarmee leefbaarder te maken.

Het is niet alleen nuttig werk, ieder jaar prikken we met z'n allen toch enkele tientallen vuilniszakken vol, het is even zo goed best gezellig! Allereers beginnen we met een kop koffie en gaan daarna in groepjes van minimaal 2 de wijk in. Na afloop sluiten we af met een lekker bord erwtensoep en roggebrood. De gemeente zorgt er vervolgens voor dat het verzamelde zwerfvuil netjes afgevoerd wordt.

Kortom:

Wanneer: Zaterdag 29 maart
Verzamelen: OBS de Wetelaar, Zanderskamp 95
Ontvangst: 10:00 hr met koffie / thee
Afsluiten: 12:00 hr met erwtensoep en roggebrood

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom, wel moet er een (volwassen) begeleider mee.

Wandelen door en rond Beinum

Dinsdag 25 Februari 2014 at 6:45 pm

Elke dag minstens een half uur bewegen. Hoe vaak hoort u dat niet?

Nu kunnen Beinumers die van wandelen houden samen met andere Doesburgers in en om Doesburg gaan wandelen. Gudrun Gilhuis en Carin van Kaathoven zijn het wandel initiatief gestart. Elke doordeweekse dag start de wandelgroep om 19:00 bij de Deka Markt aan de Beumerskamp. Meedoen is gratis en vrijblijvend en opgeven is niet nodig. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke dagen ze willen meelopen. De mensen die om 19 uur aanwezig zijn gaan wandelen.

Gudrun Gilhuis en/of haar buurvrouw Carin van Kaathoven zullen aanwezig zijn om op te starten. De bedoeling is om een stevige wandeling van ongeveer drie kwartier te maken, de routes zijn toevallig en kriskras door of om de wijk.

Wat heeft U nodig? Stevige schoenen en een veiligheidsvest en/of een reflectorarmband.

Caleidoz verhuist naar Beinum

Woensdag 12 Februari 2014 at 5:12 pm

Van de gemeente ontvingen we het onderstaande bericht met betrekking tot het gebruik van de ruimte aan de beumerskamp die voorheen gebruikt werd als kinderopvang.

---- Bericht -----

Dagbesteding en inloopactiviteiten verhuizen naar Beinum
Nevenruimte Beumerskamp geschikte plaats voor activiteiten Caleidoz

De Linie 4 wordt een breed informatie-, advies- en ontmoetingscentrum voor alle Doesburgers. Een mooie ontwikkeling die met de komst van de bibliotheek en ‘het voorportaal’ van de gemeente steeds meer vorm krijgt. Voor Caleidoz, de gecontracteerde welzijnsorganisatie, heeft deze ontwikkeling tot gevolg dat niet al hun activiteiten meer in of vanuit De Linie kunnen plaatsvinden. De dagbesteding en de inloopactiviteiten verhuizen na goed overleg met Caleidoz naar de voormalige ruimte van de peuterspeelzaal het Hummelhuus. Wethouder Peter Bollen is tevreden met het bereikte resultaat. ‘We hebben de uitdrukkelijke wens van de vele betrokken vrijwilligers om de activiteiten bij elkaar te houden waar kunnen maken. Ik hoop dat de nieuwe plek een levendig centrum wordt met veel activiteiten.’ Caleidoz wil graag bij de ontwikkeling van deze ruimte de buurt en de wijkraad betrekken en ziet veel mogelijkheden voor het ontwikkelen en uitbouwen van activiteiten.

Lees verder
 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…): worden we tijdens de werkzaamheden ook op de hoogte gesteld en gehouden?
jelle (Deka Goede Doelen…): Beste D K, Weet ik niet precies, wijkraad doet mee voor iets in de openbare ruimte rondom de deka. De…
D K (Deka Goede Doelen…): Wat zijn de goede doelen?
cindy (Verslag wijkbijee…): wat is er van het punt “mooi en toegankelijk maken van de boomgaard” gedaan. er is nu een hoog stuk g…
Markus (Nationale opschoo…): woont ze gewoon thuis? zo leuk, als ze 40 zijn zitetn ze nog graag bij je op schoot! muzikaal zek…
Den (Beinum weer stukj…): In de supermarkt of all paelcs word ik aangesproken door een oudere dame (waar ik respect voor moet h…

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed