Kattebel

Bladafval herfst 2014

Woensdag 08 Oktober 2014 at 11:13 am

Het is alweer herfst en het blad valt van de bomen. In combinatie met regen kunnen bladeren voor gladheid zorgen. Daarom  zijn wij weer begonnen met het bladafval in de gemeente op te ruimen. De buitendienst zet medewerkers in met bladblazers en een  veegmachine die gedurende deze periode het blad opruimen. De medewerkers zullen de werkzaamheden per wijk verrichten.

Hieronder leest u welke regels er zijn rond het bladruimen en waar en wanneer de gemeente bladeren komt opruimen. (bron: gemeente doesburg)

Lees verder

Foto's van de wijkdag

Dinsdag 07 Oktober 2014 at 4:24 pm

De foto's van de wijkdag staan online. Klik hier voor alle foto's.

Mede mogelijk gemaakt door de dekamarkt, caleidoz, repair cafe, badminton doesburg, 0313 en vele anderen!

Fietslichtactie 11 oktober

Zaterdag 04 Oktober 2014 at 08:35 am

Wijkraad Beinum houdt samen met Xycleservice een fietscontrole op de parkeerplaats bij de Deka aan de Beumerskamp op zaterdag 11 oktober aanstaande.

Het is inmiddels het 4e jaar dat de wijkraad deze actie houdt. Nu de wintertijd er weer aankomt en steeds meer mensen in het donker naar hun werk of school gaan is het des te belangrijker om met deugdelijke verlichting op pad te gaan. De goede verlichting op de fiets vergroot de verkeersveiligheid. Uit eerdere buurtraadplegingen is gebleken dat de bewoners (verkeers) veiligheid een belangrijk aandachtspunt vinden. Vandaar ook dat de wijkraad het benodigde materiaal zoals lampsetjes en batterijen sponsort.

Xycleservice (www.xycleservice.nl), gevestigd op het industrieterrein Beinum West, zet zich ook dit jaar met hun vakkennis belangeloos in voor de wijkraad en zal de verlichting van de wijkbewoners controleren, repareren en indien nodig nieuwe verlichting aanbrengen. De wijkraad zelf is aanwezig om u, tijdens het wachten op de reparatie, te voorzien van een warme kop koffie.

De wijkraad en Xycleservice is aanwezig van 10-12h. Iedereen is uitgenodigd maar natuurlijk is de tijd en de voorraad lampjes wel beperkt.

Parkeerproblemen?

Dinsdag 02 September 2014 at 3:07 pm

Tijdens het wijkoverleg voor de zomervakantie kwamen er opvallend veel meldingen binnen over parkeren. En dan met name parkeren van voertuigen die je niet in een woonwijk zou verwachten.

Naar aanleiding daarvan hebben we maar eens bij de gemeente opgevraagd wat nu precies de regels zijn. En die zijn eigenlijk heel duidelijk. Kort door de bocht: langer dan 6 meter mag niet in de wijk. De precieze uitleg vindt u hieronder:

De regels ten aanzien van parkeren grote voertuigen zijn na te lezen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. 

Hieronder het specifieke artikel met daarin genoemd de afmetingen:
 
Artikel 5:8 Parkeren van grote voertuigen
  1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. (Aanvulling. De gehele bebouwde kom is hiervoor aangewezen.)
  2. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.
  3. Het verbod in het tweede lid is niet van toepassing op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.
  4. Het verbod in het eerste en het tweede lid is niet van toepassing op campers, kampeerauto’s, caravans en kampeerwagens.
  5. Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.
  6. Op de ontheffing is paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) van toepassing

Melden van overtreding kan op meerdere manieren:
- bellen naar 0313 481 390 of 0313 481 313;
- digitaal formulier invullen

Alternatieven zijn slechts in beperkte mate aanwezig. Alleen op parkeerterrein De Bleek zijn een beperkt aantal parkeervakken exclusief voor bussen aangelegd.

 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…):
jelle (Deka Goede Doelen…):
D K (Deka Goede Doelen…):
cindy (Verslag wijkbijee…):
Markus (Nationale opschoo…):
Den (Beinum weer stukj…):

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed