Kattebel

Politie houdt anti-inbraakactie

Donderdag 17 Maart 2016 at 5:05 pm

DOESBURG - Natuurlijk geven we inbrekers geen kans om in te breken. Dus zorgen we ervoor dat onze huizen inbraakproof zijn. Toch? Zo vanzelfsprekend is dat echter niet, constateerde de politie afgelopen dinsdag bij een actie tegen woninginbraken in de Doesburgse wijk Beinum. Inbreken bleek bij sommige huizen verrassend eenvoudig.

Lees verder

Wijkbijeenkomst 27 mei

Maandag 27 April 2015 at 11:16 am

Zoals ieder jaar organiseert de wijkraad ook dit jaar weer een een wijkbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op 27 mei aanstaande en zal worden gehouden in de ruimte van Caleidoz aan de Beumerskamp, tegenover de Deka.

Tijdens de wijkbijeenkomst willen we graag iedereen de gelegenheid geven zaken in te brengen waarover de wijkraad met de gemeente of andere instanties in gesprek kan gaan. We bepalen dan onze prioriteiten.

Om dit te coördineren vragen we jullie om foto's op te sturen van zaken in de wijk waarvan je vindt dat het beter moet. Omdat we zaken graag positief benaderen ontvangen we dan tevens graag je eigen idee over hoe het anders moet én een foto van iets in de wijk waar je trots op bent. Zorg wel voor een goede beschrijving (met duidelijk aangegeven waar het is).

Tijdens de wijkbijeenkomst zal Frank Bolder van "Frank in de buurt" de resultaten bekend maken van de enquête die hij vanuit zijn bus de afgelopen tijd heeft gehouden in de wijk. Verder zal ook Caleidoz ons iets vertellen over hun activiteiten voor de wijk.

De wijkbijeenkomst vindt plaats op:
Woensdag 27 mei van 19.30hr - 22.00hr
Locatie: Caleidoz Beumerskamp (tegenover de deka)

Boomgaard ontwaakt uit winterslaap

Woensdag 11 Maart 2015 at 07:06 am

Jawel, de vrijwilligers van de onderhoudsploeg zijn uit hun winterrust gekomen en hebben echt de voorjaarskriebels. Net als de krokusjes die op de boomplantdag door wijkbewoners tussen het gras zijn gepoot. De ploeg is inmiddels weer elke dinsdagmorgen aan het werk in de boomgaard. 

Nu zijn de vier Sterappel-bomen aan de beurt om gesnoeid te worden. Met behulp van ladders, snoeischaren en takkenzagen worden de overtollige takken gesnoeid om een goed gevormde, open boom te krijgen waarin straks al het fruit voldoende licht en lucht zal kunnen krijgen.

Lees verder

Omvorming openbaar groen

Zondag 04 Januari 2015 at 4:22 pm

De gemeente gaat, naar aanleiding de prioriteitstelling vastgesteld door de bewoners via de "wijkagenda", aan de slag met het "achterstallig onderhoud" van het groen in Doesburg. De gemeente begint in onze wijk.

klik voor het hele beeld

Onderstaand de informatie over de aanpak van de gemeente.

"December 2014 Gemeente Doesburg

Om uitvoering te geven aan het Groenstructuurplan 2013 is door het college van burgermeester en wethouders in 2013 het beheerplan voor het openbaar groen opgesteld. Eén van de uitgangspunten in dit plan is het omvormen van groen in de parkzones van Beinum naar gras en het extensief gaan beheren van de graszones naar bloemenweides op locaties waar dit kan. In dit kader is er geld beschikbaar gesteld voor achterstallig onderhoud ofwel omvorming van openbaar groen. In deze brief wordt u geïnformeerd over de locaties waar groen wordt omgevormd van bosplantsoen naar gazon en gedeelten van grote gazonoppervlakten omgevormd tot bloemenweide. Voor enkele vakken zal worden onderzocht in hoeverre ze te koop kunnen worden aangeboden als “snippergroen”. Deze aanwonenden zullen door de gemeente worden benaderd.

Lees verder
 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\lib.php on line 4727 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in D:\www\wijkraadbeinum.nl\www\pivot\includes\textile\classtextile.php on line 1011 Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…): worden we tijdens de werkzaamheden ook op de hoogte gesteld en gehouden?
jelle (Deka Goede Doelen…): Beste D K, Weet ik niet precies, wijkraad doet mee voor iets in de openbare ruimte rondom de deka. De…
D K (Deka Goede Doelen…): Wat zijn de goede doelen?
cindy (Verslag wijkbijee…): wat is er van het punt “mooi en toegankelijk maken van de boomgaard” gedaan. er is nu een hoog stuk g…
Markus (Nationale opschoo…): woont ze gewoon thuis? zo leuk, als ze 40 zijn zitetn ze nog graag bij je op schoot! muzikaal zek…
Den (Beinum weer stukj…): In de supermarkt of all paelcs word ik aangesproken door een oudere dame (waar ik respect voor moet h…

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed