Kattebel

» Boomgaard Beinum zoekt donateurs

Dit is een bericht van de vrijwilligers van Boomgaard Beinum  

Lees verder   Drie reacties |

« Politie houdt anti-in… | Home | Wijkraad Beinum zoekt… »

Welkom Burgemeester van der Meijs

Woensdag 30 Maart 2016 at 11:59 am.

Op de eerste lentedag, maandag 21 maart, kwam onze nieuwe burgemeester, mevrouw Loes van der Meijs ’s morgens op werkbezoek bij de Boomgaard Beinum. Ze werd verwelkomd met appeltaart en fruitsap “Boomgaardmix”.

Burgemeester

Ze was door de vrijwillige onderhoudsploeg uitgenodigd om een jong appelboompje in ontvangst te nemen.

Vorig jaar hebben ze een paar enten laten maken van een oude appelboom, een 'Zoete Campagner'. Dat is vanouds een gewaardeerde stoofappel. De boom bloeit laat, er is dus weinig kans op vorstschade in het voorjaar, de appels zijn zo stevig dat ze niet snel beschadigen en zijn zij te bewaren tot in maart. 

Eén ent is geplant om t.z.t. de oude, verzwakte boom te vervangen. Eén ent is verloot onder donateurs en gewonnen door Henk Steinhauer uit Laag Keppel.

Voor de laatste ent werd ook een goede bestemming gezocht en de komst van een nieuwe burgemeester was een mooie aanleiding. De burgemeester  was blij verrast en nam tijdens haar werkbezoek het jonge boompje in ontvangst..

Ze heeft het vervolgens  aan de bijentuin geschonken. Zij  heeft nog geen huis in Doesburg, en het is nog niet zeker of haar toekomstige huis een tuin heeft waar een appelboom in past. En een appelboom in de bijentuin vindt zij erg goed op z’n plek in deze barre tijden voor de bij.

De voorzitter van de Imkersvereniging was natuurlijk ook uitgenodigd bij deze feestelijke bijeenkomst, misschien zijn er al afspraken gemaakt zodat de boom op korte termijn een definitieve plaats krijgt.

Deel dit artikel These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Twitter

twee reacties

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.  
Emoticons
Om te voorkomen dat er automatische berichten geplaatst worden (spam) is een simpele vraag vaak voldoende.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:
Verberg e-mail:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.
 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…):
jelle (Deka Goede Doelen…):
D K (Deka Goede Doelen…):
cindy (Verslag wijkbijee…):
Markus (Nationale opschoo…):
Den (Beinum weer stukj…):

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed