Kattebel

Snelle aanpak Deka-plein

Dinsdag 29 November 2011 at 10:29 pm

Zoals een ieder in onze wijk waarschijnlijk al heeft gemerkt is de gemeente begonnen met het aanpakken van het parkeerterrein voor de Deka-markt.

Uit diverse enquete´s en buurtpeilingen van de wijkraad is gebleken dat dit plein niet de beste rapportcijfers krijgt, wel qua sfeer maar niet qua onderhoud. Gelukkig heeft de gemeente toch nog een potje gevonden om enig onderhoud te plegen.

Maatregelen:

  • Platanen zijn beeldbepalend en mooi. Kersebomen zijn voor de helft al overleden en de andere helft is tamelijk onaanzienlijk.
  • Bomen kandelaberen. Achtergrond: Bomen staan te dicht op elkaar om goed en gezond verder uit te groeien. Op deze manier behoud je de uitstraling van het plein - sommigen zouden zeggen nog mooier - en de gezondheid van de bomen. 
  • 1 boom, tegenover de entree van de Deka, wordt vervangen. Die geeft nu te veel opdruk om nog nette bestrating te kunnen leggen.
  • Herinplant volgens plantenlijst. Pachysandra groenblijvende bodembedekker, laag, glanzend blad. Hortensia, Pennisetum ongeveer 60 cm hoog, Persicaria 1.30 m, wuivend en kleurig

Het Dekaplein blijft op de middellange duur niet zoals het is. Met de nieuwbouw Beinum-west is er extra noodzaak voor herstructurering. Het betreft hier dus een tussentijdse onderhoudsbeurt!

 

Over

Dit is de weblog van de wijkraad van de Doesburgse wijk Beinum. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij info@wijkraadbeinum.nl. Luchtfoto in de header komt van google maps. De website is gemaakt met Pivot.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste reacties

Tonnie Jansen (Omvorming openbaa…):
jelle (Deka Goede Doelen…):
D K (Deka Goede Doelen…):
cindy (Verslag wijkbijee…):
Markus (Nationale opschoo…):
Den (Beinum weer stukj…):

Links

Zoek!

Dinges

XML: RSS Feed
XML: Atom Feed